Book of Aztec – en eventyrlig skattjakt

Introduksjon

Spilleautomaten Book of Aztec er utviklet av spillprodusenten Amatic Software, og kan friste med mange vakre skatter! Hovedfiguren i spillet kan nesten minne om en kvinnelig Indiana Jones, og i spillet blir du med denne oppdageren på jakt etter boken «Book of Aztec». Spillets tema er skattjakt, og på hjulene dukker det opp mange flotte symboler som understøtter dette. Automaten kan friste med wild- og scatter-symboler, gratisspinn og ekspanderende symboler, og du kan også få muligheten til å øke eventuelle gevinster med spillets multiplikator. Dette er virkelig et spill for den eventyrlystne, og spesielt for deg som fascineres av aztekerne.

Spillets grafikk er kanskje ikke det mest iøynefallende vi har sett, og noen av symbolene som dukker opp på hjulene passer ikke helt inn – som kortsymbolene i rødt, grønt og blått. Men ellers er det en rød tråd gjennom spillet – eventyr, oppdagelsesferd og skatter. Det er også mulig å avgi varierte innsatser på automaten, noe som betyr at spillet passer for både dem som liker å satse stort, og for dem som helst vil spille for lommerusk. Spillets jackpot er på 10 000 mynter, men denne gevinsten kan økes ytterligere dersom du er heldig og får multiplikatoren.

Gevinstlinjer og innskudd

Book of Aztec har et forholdsvis klassisk oppsett med sine fem hjul, tre rader og ti gevinstlinjer. Du vinner gevinster når det dukker opp gevinstgivende kombinasjoner av symboler på hjulene, og størrelsen på gevinstene bestemmes i stor grad av hvilket symbol som dukker opp og i hvilket antall. Tre like kortsymboler vil belønne deg med en liten myntgevinst, mens fem pyramider – eller oppdageren selv – vil betale ut større gevinster. Du kan justere myntstørrelsen fra 1–3000, og du må spille på alle spillets gevinstlinjer – altså én mynt per gevinstlinje. Dette gjør at du kan spille for både store og små summer.

Tema og design

Spilleautomaten Book of Aztec har et eventyrlig og spennende tema. Hovedpersonen, som sannsynligvis skal forestille en arkeolog, minner om en kvinnelig utgave av Indiana Jones. Hun er på jakt etter en verdifull bok og vakre skatter. På spillets hjul dukker det opp symboler som pyramider, gylne skatter, arkeologen selv, en bok og noen kortsymboler (A, K, Q, J og 10). Arkeologen er det mest dyrebare av standardsymbolene, mens kortsymbolene er minst verdifulle. Boken fungerer både som spillets wild- og scatter-symbol. Grafikken er fargerik med varme farger som appellerer til øyet. Den er ikke kanskje ikke det beste vi har sett, men fungerer til sitt formål.

Bonusfunksjoner

Boken fungerer både som et wild- og scatter-symbol. Dette innebærer at boken erstatter alle andre symboler i spillet, og dermed hjelper deg å oppnå gevinstgivende kombinasjoner av symboler. Dersom det dukker opp tre, fire eller fem bok-symboler – hvor som helst på hjulene – mottar du ti bonusspinn. I starten av bonusspinn-runden velges det ut et tilfeldig ekspanderende symbol (kan være alle symboler utenom boken), dette symbolet vil gi deg gevinster etter betalingstabellen på alle aktive gevinstlinjer, uansett om symbolene i den vinnende kombinasjonen er sideliggende eller ikke. Bonusspinn-runden kan gjenaktiveres. Alle gevinster kan multipliseres med x2 eller x4 avhengig av om du gjetter et kort riktig.

Fordeler

Book of Aztec er et vakkert og fargerikt spill, med et tema som appellerer til de fleste av oss. Det er alltid spennende med spill der tema er skattjakt, spesielt når symbolene står til tema – noe de gjør her (kanskje bortsett fra kortsymbolene). Spillet er også enkelt å sette seg inn i, med få og gode funksjoner. Dette, sammen med spillets varierte innsatsmuligheter, gjør at automaten burde passe de fleste, uansett ferdigheter og ambisjonsnivå. Det er også spennende med spillets bonusspinn-runde, som kan aktiveres dersom det dukker opp tre eller flere bok-symboler, som for øvrig fungerer som både wild- og scatter-symbol i spillet.

Ulemper

Det er ikke mye negativt å si om Book of Aztec, for dette spillet leverer stort sett på alle områder. Men i likhet med de fleste andre spilleautomater, finnes det også forbedringspotensiale her. For spillere som foretrekker automater med krystallklar og moderne grafikk, så blir kanskje denne spilleautomaten noe blass og kjedelig. Grafikken er god, men likevel ikke helt på nivå med de beste. Det er også relativt få gevinstlinjer og symboler i spillet, noe som gjør at det fort kan bli litt kjedelig å spille – i hvert fall om du planlegger å spille over lengre perioder.

Oppsummering

Book of Aztec er et vakkert og fargerikt spill, med et eventyrlig tema der du blir med en arkeolog på jakt etter en bok. Symbolene på spillets hjul står til tema – kanskje bortsett fra kortsymbolene. Det dukker opp symboler av både skatter, pyramider og arkeologen selv på hjulene. Spillet er også enkelt å sette seg inn i, med få og gode funksjoner. Dette, sammen med spillets varierte innsatsmuligheter, gjør at automaten burde passe de fleste, uansett ferdigheter og ambisjonsnivå. Det er også spennende med spillets bonusspinn-runde, som kan aktiveres dersom det dukker opp tre eller flere bok-symboler, som for øvrig fungerer som både wild- og scatter-symbol i spillet.