The Finer Reels of Life

Introduksjon

Her er The Finer Reels of Life – et spill for de av oss som liker å kose oss litt ekstra, og som ikke har noe imot litt luksus og overdådighet. Dette spillet omfavner virkelig klasse og stil på en måte du ikke finner på veldig mange andre spilleautomater, noe som tilfører spillopplevelsen det lille ekstra . Kanskje du bare stimulerer synet og hørselen mens du spiller The Finer Reels of Life, men du blir nok likevel fristet til å smake på noe godt samtidig. Finn frem et glass vin eller en sigar, len deg tilbake og nyt en opplevelse litt utenom det vanlige.

Utvikleren bak dette spillet er ingen ringere enn Microgaming – en av de store innen spilleautomater som holder til på Isle of Man. Dette selskapet har gitt oss en god blanding av helt forskjellige spill tidligere, og det er alltid umulig å prøve å gjette hva de vil gjøre neste gang. Derfor er det ikke så overraskende at de har gitt oss denne finpussede diamanten, selv om det er en mildt sagt forfriskende opplevelse likevel. Den oppmerksomheten rundt detaljene som Microgaming er kjent for legger du godt merke til både når det gjelder grafikken, lyden og selve opplevelsen.

Gevinstlinjer og innskudd

Siden The Finer Reels of Life feirer de enkle gledene i livet kjører de selvfølgelig de klassiske fem hjulene og har tre rader i høyden som vi allerede er vant til fra før. En ting vi derimot ikke ser like ofte, er en såpass stor mengde gevinstlinjer spredd utover brettet. Her får du nemlig svimlende 243 av dem, så her har du ingenting å klage på om du liker mye variasjon og taktikk i spillene dine. Minste innsats her er 0,01 og den største er 0,05, noe som er overraskende lavt. Det hjelper likevel at du kan satse fra 1 til 5 mynter på hver linje.

Tema og design

Det skulle egentlig bare mangle at The Finer Reels of Life ikke hadde en klassisk, stilig og på grensen til snobbete stil over hele grafikken og lydbildet. En mørk og behagelig rødbrun farge går igjen overalt, og i bakgrunnen kan du skimte både duftlys og en stjernehimmel. Musikken høres ut som noe du kunne hørt i heisen på et spahotell, og til og med når du får vinnende kombinasjoner er lyden diskret og avslappende. Symbolene i spillet er så klassiske og stilige som du kan få dem, og det er ikke uvanlig å bli litt sulten og tørst av å spille.

Bonusfunksjoner

Som i nesten alle spilleautomater på nett får du også både scatter-symboler og wild-symboler å spille med her. Disse gir deg henholdsvis gratisspinn og kan erstatte andre symboler for en bedre kombinasjon. I tillegg har du flere spesielle bonusfunksjoner, som for eksempel «Wild Celebration» som dukker opp helt tilfeldig med jevne mellomrom. Denne kan gi deg gratis wild-symboler på potensielt alle hjulene samtidig, og jo lengre du spiller jo større er sjansen for at denne dukker opp. Får du tre eller flere av symbolene med stjerner på, kommer du til «Finer Features» – en bonusrunde hvor du kan velge og vrake av goder.

Fordeler

Kombinasjonen av grafikken, fargene, musikken og lydene gjør The Finer Reels of Life til en mer avslappende og luksuriøs opplevelse enn vi trodde var mulig for en spilleautomat. Mat, drikke og andre nytelser på symbolene er ganske inspirerende, og det er ikke vanskelig å finne ut hva du vil kjøpe til deg selv om du vinner. 243 gevinstlinjer er et godt stykke over gjennomsnittet, og med så mye frihet kan du tilpasse spillet til nesten hvilken som helst spillestil. Du finner også en jackpot her på 1500 mynter, som heller ikke er dum å få med seg om du er heldig.

Ulemper

Det er et ganske merkelig valg av Microgaming å hindre spillere i å satse mynter med mer enn 0,05 i verdi på hver gevinstlinje, selv om det hjelper litt at du kan satse fem av gangen. Den tilfeldige «Wild Celebration» bonusen er en veldig fin gave fra utviklerne, men dessverre virker det som det kan ta en stund før den dukker opp første gang – dermed er den lett å gå glipp av om du liker å spille i korte intervaller. Selv om den sofistikerte stilen er veldig gjennomført er det noen som kan føle at det blir litt mye av det gode også.

Oppsummering

The Finer Reels of Life er i sin egen klasse på flere måter, og klasse har spillet også mye av. Hele presentasjonen får deg til å slappe av og føle at du er på en liten ferie fra hverdagen. Når spillet har så mye som 243 gevinstlinjer og en jackpot på 1500 mynter, ja da vet du at dette er en spilleautomat som viser seriøse spillere respekten de fortjener. Dette er et spill for voksne mennesker, noe temaet også er opptatt av å få frem. Hva med deg? Liker du også å nyte litt av de gode tingene i livet?