Frog Grog

Introduksjon

Velkommen inn i Frog Grog sin helt fantastiske verden. Det er nesten litt overraskende hvor mye utvikleren har klart å gjøre ut av kun noen hyller med trylledrikker, en magisk gryte og noen frosker som er litt utenom det vanlige. Med dette spillet får du følelsen av å være inne i en animert film, helt til du vinner penger og blir minnet på at det faktisk er ekte. Det er alltid spennende med overraskelser selvfølgelig, men dette er et spill av den typen hvor du nesten sitter på kanten av stolen din mens du venter på hva som skjer på brettet ved neste gevinst.

All heder og ære til Thunderkick, den svenske utvikleren som står bak dette morsomme, spennende og sjarmerende spillet. Etter å ha gitt ut spill en sjelden gang her og der, som heller ikke var noe å fnyse av, kom de plutselig ut med dette spillet og skaffet seg en betydelig større tilhengerskare. Vi unner disse naboene våre i øst alt godt, og håper at Frog Grog er en god indikator på hva de ønsker å få til videre. Spillet er på ingen måter perfekt – det er det dessverre få spill som er. Men det er nok av gode grunner til å gi det en sjanse.

Gevinstlinjer og innskudd

Det er kanskje godt forkledd som hyller med forskjellige ting på i Frog Grog, men du har fortsatt et klassisk 5×3 brett å spille på her. Noe som kanskje ikke er like typisk er at du har 23 gevinstlinjer å gjøre innsatsene dine på, noe som ikke akkurat et et rundt tall. Det er litt uklart hva som var tanken bak akkurat dette antallet, men det fungerer uansett veldig bra. Du får også et stort spenn i hvor mye du kan satse her, helt ned i 0,1 og helt opp i 100 mynter kan satses hver runde.

Tema og design

Grafikken, lydene og musikken – og generelt sett alt ved presentasjonen av dette spillet – skinner som få andre spilleautomater gjør. Du ser kanskje for deg noe mindre kreativt når du hører at temaet er en magisk frosk i hyllene til en heks eller trollmann, men da tar du i så fall feil. Den diskrete musikken minner deg om Halloween, og alle fargene i spillet er sterke og klare på en realistisk måte. Symbolene ser nesten tredimensjonale ut, og bare ved hjelp av en liten lyd og en bevegelse får du faktisk følelsen av at det er krukker og glass som faller ned.

Bonusfunksjoner

Ikke overraskende er det selve froskene som fungerer som wild-symboler i Frog Grog. Når de dukker opp i en vinnende kombinasjon fjerner de andre symboler, mens froskene blir stående igjen og åpner opp for nye gevinster. Vinner du igjen byttes de vinnene symbolene ut med nye, og sånn kan det fortsette en stund. Når du ikke har noen vinnende kombinasjoner på brettet kan du starte et såkalt «Mystery Game», som settes i gang helt tilfeldig. Her faller alle symbolene dine utenom frosker, blomster og møll ned i den magiske gryta, mens gevinstene øker og dobles for hver av dem.

Fordeler

Selv om det finnes mange spilleautomater der ute som både ser og høres helt fantastiske ut er det vanskelig å måle seg med denne. Det gjør også at det er nesten like gøy å spille Frog Grog uten penger, selv om det selvfølgelig er surt å vinne stort når det ikke er virkelig. «Mystery Game» bonusen er en fin funksjon, og den er alltid velkommen når den dukker opp og hjelper deg litt ekstra. Du får også følelsen av at Thunderkick tar deg på alvor når spillet gir deg muligheten til å satse opptil 100 mynter av gangen.

Ulemper

Selv om spillet byr på en del andre kule bonuser har det dessverre ingen jackpot av noe slag, noe du merker at du begynner å savne etter å ha spilt en stund. Ellers er den høyeste vinnende kombinasjonen på kun 1000 mynter. De morsomme og vakre symbolene har også sin ulempe, nemlig det at nye spillere ikke har en fjerneste anelse om hva hver av dem faktisk gjør. Frog Grog har en RTP på 96,1 %, og dette er på ingen måte uvanlig lavt, men det hadde vært fint om den var litt høyere i et spill som ellers føles veldig gavmildt og vennlig på bonusene.

Oppsummering

Dette er nok et spill de fleste vil falle for ved første øyekast – samme hvor interessert du måtte være i spilleautomater fra før av. De rare symbolene som står på hyllene og vrir seg mens de venter på deg gjør virkelig jobben sin med å lokke deg inn. Bonusene står også i kø og venter på deg her, og spesielt bonusrunden kalt «Mystery Game» er både spennende å spille, pen å se på, og kanskje også bra for lommeboken om du er heldig. Gi spillet en sjanse, kanskje du ender opp med å le like rått som heksen på lydsporet?