Game of Thrones 243 Ways

Introduksjon

Uansett om du er en stor fan av fantasy og TV-serier eller om du ikke følger med på slikt, så har du mest sannsynlig hørt om Game of Thrones. Denne populære bok-serien av George R. R. Martin ble enda større da den ble gjort om til en serie, og det skulle også bare mangle at historien også ble til en spilleautomat. Dette spillet gir deg den samme stemningen som serien byr på, og du merker virkelig at dette er en offisiell og godkjent spilleautomat av høy kvalitet. Det skader vel ikke å snurre hjulene noen runder mens vi venter på siste sesong?

Det er den Isle of Man baserte utvikleren Microgaming som fikk æren av å produsere denne Game of Thrones spilleautomaten, og det var et godt valg av personene bak serien. Microgaming er nemlig kjent for å levere høy kvalitet både når det kommer til presentasjonen og når det kommer til selve spillopplevelsen, bonuser og gevinster. Dermed er spillet i gode hender, og det vil nok treffe både fans og utenforstående. Det eneste kravet er vel egentlig at du liker spill og ikke har noe imot å vinne litt penger iblant. For som du snart vil finne ut, er det nok av muligheter her.

Gevinstlinjer og innskudd

Når du starter spillet ser det kanskje ikke så spesielt ut, bortsett fra at det har Game of Thrones-tema selvfølgelig. Utviklerne har holdt seg til det tradisjonelle spilloppsettet med fem hjul i bredden, og tre rader i høyden. Spilleautomaten byr derimot på det litt mer utradisjonelle 243 gevinstlinjer, så her er det mange gevinstkombinasjoner å boltre seg i. Du har også muligheten til å satse opptil 10 mynter per spinn med en myntverdi på 0,01 til 0,02. Her kunne innsatsnivået ha vært økt betraktelig da det bare er mulig å satse småsummer. Automaten kan friste med en toppgevinst på hele 121 000 mynter.

Tema og design

Siden spillet tross alt er basert på Game of Thrones, får du selvfølgelig servert et design og lydspor i den samme stilen som serien. Brettet du spiller på er rammet inn av de berømte sverdene fra jerntronen, musikken høres ut som den er tatt rett ut av serien, og symbolene er ikke overraskende våpenskjoldene til de ulike husene i serien. Det at disse våpenskjoldene har så ulike farger og motiver kommer godt med i en spilleautomat, hvor det er en fordel å kunne skille symbolene raskt fra hverandre. Det hadde likevel vært fint å se noen av karakterene her også.

Bonusfunksjoner

Det er ikke mangel på bonuser og muligheter for store gevinster, men det skulle egentlig bare mangle med tanke på all rikdommen som skifter hender i serien og bøkene. Du kan blant annet velge å gamble med gevinstene dine, og her kan du doble dem flere ganger om du er heldig. Denne runden har fire nivåer, med skikkelser vi kjenner godt: 3-Eyed Raven, White Walker, Direwolf og Dragon. For hver av disse nivåene blir gevinsten doblet, og du kan trekke deg og beholde det du har når som helst. Selveste jerntronen er et scatter-symbol, og med tre eller flere får du gratisspinn.

Fordeler

Ikke alle spill som er basert på kjente serier, filmer eller bøker lever opp til originalen like godt – men dette er et eksempel på et spill som faktisk gjør det. Den detaljerte, dystre grafikken og den dramatiske musikken fanger stemningen fra serien helt perfekt. Symbolene med våpenskjold fra ulike hus i Westeros er en ekstra bonus for alle som har sett serien, og fungerer bra i spillsammenheng. Det at du har hele 243 gevinstlinjer du kan velge og vrake fra er også mer enn nok til å holde en hvilken som helst spillveteran engasjert kveld etter kveld.

Ulemper

Baksiden med at det er så mange gevinstlinjer kan selvfølgelig være at det blir alt for mye å holde styr på og at du ikke har noe kontroll på når gevinstene kommer. Kjente figurer og symboler fra serien fungerer fint i dette spillet, men vi savner virkelig å se noen kjente fjes fra karakterene på brettet vårt i tillegg. Microgaming ser ikke ut til å ha offentliggjort hvilken RTP Game of Thrones har, i hvert fall ikke ennå, noe som gjør det vanskelig å vite hvor høye oddsene dine er før du begynner å spille. Savnet av en jackpot er også stort.

Oppsummering

Dette spillet kan bli en kul opplevelse for mange spillere, og ekstra gøy for de som i tillegg er fans av serien. Både grafikken og musikken sitter som det skal, og et høyere antall gevinstlinjer skal du lete lenge etter for å finne. Vi skulle ønske utvikleren hadde tatt med ansiktene til noen av karakterene i spillet, som er vanlig når spill baseres på serier og film, men våpenskjoldene gjør også en veldig god jobb. Bonusrunden hvor du kan doble gevinstene dine opp til fire ganger er en fin funksjon. Har du det som skal til for å ta over jerntronen?