Oktoberfest

Introduksjon

Har du noen gang vært i Tyskland, eller har du noe type av tilhørighet til landet? Eller er du bare glad i øl og en god fest? Da har du antageligvis hørt om Oktoberfest før. Denne gamle tradisjonen holdes fortsatt ved like, og den har også spredd seg ut i hele verden og blir feiret blant annet her i Norge. Mens festivalen foregår kler både mennene og kvinnene seg i klassiske folkedrakter fra Tyskland og koser seg med godt øl og fet mat. Og siden denne tradisjonen handler om fest og moro er det naturlig at vi også fikk en spilleautomat dedikert til den.

Om du ikke har hørt navnet på utviklerne bak dette spillet før er det kanskje ikke så rart, for de er ikke blant de aller mest kjente i bransjen. Det betyr likevel ikke at svenske Nolimit City kan levere spilleautomater av høy kvalitet, for det kan de absolutt. De har også klart å gi oss en skikkelig Oktoberfest-automat uten at de er tyske selv. Selve spillet ser ikke veldig dyrt og spektakulært ut idet du setter i gang, men det er også litt av sjarmen. Kanskje det var for det beste at en mindre utvikler gikk for akkurat denne folkelige idéen?

Gevinstlinjer og innskudd

Har du spilt en spilleautomat eller to på nett før så kjenner du nok igjen oppsettet Nolimit City har gått for på brettet her. 5 hjul i bredden og 3 rader i høyden ser ikke ut til å gå av moten med det første, men så fungerer det også veldig bra. Spredd utover disse hjulene får du her 20 gevinstlinjer å gjøre innskuddene dine på. Vil du spille litt forsiktig kan du enkelt satse 0,2 mynter på en av gevinstlinjene. Føler du deg ekstra heldig og modig derimot kan du gå inn med 100 mynter spredd utover hele brettet.

Tema og design

Temaet og designet holder akkurat det tittelen lover, om enn ikke så veldig mye mer enn det. Alle rekvisitter du kan tenke deg å finne på Oktoberfest har fått sine egne symboler her; trekkspill, hester, tyrolerhatter, ølfat og kjøttpølser. Og selvfølgelig en blond servitør med fletter og sløyfer i håret. Selve grafikken består av ganske enkle tegninger med blasse farger og litt få detaljer. Det gjør jobben sin, og er sjarmerende nok, men faller nok ikke i smak hos absolutt alle. Musikken er selvfølgelig passende for temaet, og det er ingenting å utsette på den med mindre du ikke liker sjangeren fra før.

Bonusfunksjoner

Ved først øyekast dømmer du kanskje spillet etter hvor simpelt det kanskje ser ut, og du tenker kanskje at det ikke er så mange ekstrafunksjoner å hente her. Men når det kommer til bonuser overrasker faktisk Oktoberfest litt. Der de fleste andre spill kun har én type wild-symbol har dette spillet hele 4 forskjellige som kan aktivere hver sine bonuser. Disse kan også sette i gang et wild-symbol som flytter seg rundt på brettet for deg. Muggene med øl er scatter-symboler i dette spillet. Får du 3 eller flere vinner du såkalte «bierspins», Oktoberfest sin versjon av gratisspinn.

Fordeler

Dette er en sjarmerende og upretensiøs spilleautomat, som også er en fin hyllest til en sjarmerende og upretensiøs tradisjon fra Tyskland. Mengden bonuser og spesielle symboler er overraskende, ikke bare i forhold til hvor simpelt spillet virker med første øyekast, men også sammenlignet med de fleste andre spill av denne typen. Hater du tyske drikkeviser vil du nok ikke like musikken her, men om du derimot liker det vil du nok trives med lydbildet Oktoberfest har å by på. Det er også like forfriskende som en kald tysk øl, å se hvor høyt det er mulig å satse om du ønsker det.

Ulemper

Grafikken er på ingen måter imponerende, og du får litt følelsen av at alt det visuelle her er tegnet av studenter som ønsker seg en jobb i bransjen. Den har selvfølgelig sin helt egne sjarm, og spillet har mer å by på enn førsteinntrykket tilsier, men det er synd om potensielle fans skremmes bort av det. Det at en mindre utvikler står bak har ikke gått så veldig utover kvaliteten, men det har ført til at spillet ikke har blitt så kjent som det kanskje fortjener – dermed er det dessverre ikke så mange nettkasinoer som tilbyr Oktoberfest.

Oppsummering

Dette er langt fra et dårlig spill å slå ihjel en time eller to på, og kanskje et par kvelder til om du har latt deg sjarmere innen du er ferdig. Om grafikken og musikken faller i smak vil du oppdage av det er nok av kule og spennende bonuser på lur her for å tilfredsstille de fleste spillere. Det er også viktig å støtte opp om mindre kjente utviklere hvis du føler de fortjener mer oppmerksomhet. Dette er dessuten et spill det passer perfekt å spille med en kald øl og en saftig kjøttpølse på bordet. Prost!