Pied Piper – spennende bonusfunksjoner venter på deg!

Introduksjon

Quickspin har gjort det igjen. Denne utvikleren fra nabolandet vårt i øst slutter aldri å imponere, og helt siden de kom på markedet har de gitt oss kvalitet på kvalitet. De vet hva kresne spillere vil ha – spill med personlighet og sjarm, spennende bonuser, pen grafikk, fengende musikk, humor og store gevinster. Dette gir de oss også i de aller fleste spilleautomatene de produserer, og Pied Piper er heller ikke noe unntak fra denne regelen. Nå som de også har begynt å leke med tyske folkeeventyr, og bevist at de også får det til, er det vanskelig å se for seg hva de ikke kan klare.

Rottefangeren fra Hameln er en klassisk historie som strekker seg helt tilbake til middelalderen. Hvem som først kom på dette eventyret er det ingen som vet, men det startet i Tyskland og Brødrene Grimm var senere med på å ivareta historien og spre den videre. Det er ikke vanskelig å se for seg at rotter var et mye større problem på den tiden enn det er nå, for ikke å snakke om et mye farligere et. Det virker ganske rart for oss at noen kunne leve av å fange rotter en gang i tiden, og at vi kan leve av kasinospill i vår tid.

Gevinstlinjer og innskudd

Brettet du spiller på i Pied Piper har fem hjul i bredden, og i stedet for de tre vanlige radene i høyden har Quickspin følt seg gavmilde og slengt på én til. Om du er den typen spiller som liker å fininnstille spinnene dine litt, og tenke litt taktisk, så er du heldig. Her får du nemlig 40 gevinstlinjer du kan slå deg løs på. Liker du i tillegg å satse med store innsatser, så kan du legge inn opptil 100 mynter av gangen her. Det er selvfølgelig ingenting i veien med å satse ned til 0,2 heller.

Tema og design

Selv om spillet foregår i middelalderen, og eventyret har et litt mørkt tema i tillegg, så betyr likevel ikke det at dette spillet er grått og trist. Tvert imot er det veldig fargerikt og fint, og her er fargene mer enn bare til pynt. Den lilla fargen på klærne og hatten til rottefangeren går nemlig igjen i symbolene du får bonuser fra, noe som hjelper deg å legge merke til dem. Musikken er også passende for temaet, og du føler nesten at du er på noen slags middelalderfestival. Og skulle du vinne en bonus, begynner trompetene å spille.

Bonusfunksjoner

Klarer du å fange rottene på brettet er du heldig, for akkurat som teksten på dem sier er disse wild-symboler. I tillegg er selve rottefangeren et digert wild-symbol som dekker et helt hjul, og når han dukker opp spinner hjulene helt ute av kontroll mens rottene du får blir stående. Det er heller ikke vanskelig å se hvilke andre symboler du bør følge godt med på. Symbolet som er merket med «BONUS» og store trompeter kunne ikke vært så mye tydeligere. Får du tre eller flere av dette symbolet vinner du gratisspinn, og jo flere symboler, jo flere spinn.

Fordeler

Bare det at Quickspin står bak spillet bør være et kvalitetsstempel i seg selv. Grafikken, lyden og musikken her er helt fantastisk. Du får nesten følelsen av at det er på samme nivå som de største animasjonsfilmene som kommer ut for tiden. Det føles veldig befriende å kunne satse så mye som 100 mynter av gangen når du spiller, og det kan også bety store gevinster om du er heldig. Siden Pied Piper har hele 40 gevinstlinjer er det mye å velge og vrake fra her når du gjør innsatsen din, og avanserte spillere vil nok føle seg hjemme.

Ulemper

Selv om spillet har nok av bonuser og potensielle gevinster. så er det litt synd at jackpoten bare er på 160 mynter. Selvfølgelig er dette bedre enn ingen jackpot i det hele tatt, men det hadde vært fint om spillet kunne fristet oss med litt mer. Vi savner også litt flere morsomme symboler på brettet enn det vi får her, for dette er virkelig riktig type spilleautomat for akkurat det. For eksempel kunne kortsymbolene – som vi alle er lei av å se – blitt byttet ut med andre passende symboler. Spillets RTP på 96,32 % er på ingen måter dårlig, men heller ikke høyt.

Oppsummering

Pied Piper er et morsomt og spennende spill som er nesten like morsomt å spille gratis. Men vi sier nesten, fordi det beste er selvfølgelig å vinne ekte penger. Grafikken, lyden og musikken er veldig bra, og det forventer vi jo også fra den svenske utvikleren Quickspin. Det er ganske lite å utsette på bonusene her, og det føles nesten som de renner inn raskere enn du klarer å telle dem iblant. En liten jackpot veies mer enn nok opp for med 40 gevinstlinjer og mulighet for å satse ordentlig høyt. Føler du kallet fra fløyten til rottefangeren?